THE FAT LADY

Compacte en originele versies van klassieke opera’s

De naam verwijst naar de volslanke operadiva die met hart en ziel aan het eind van de opera haar (on)geluk bezingt. In de jaren 70 gebruikte een sportcommentator in Amerika deze uitdrukking toen hij voor de televisie verslag deed van dé footballwedstrijd van het jaar en het erop leek dat het favoriete team zou verliezen. Hij gaf hiermee aan dat het spel nog niet gespeeld was en de uitslag van de wedstrijd nog niet vaststond. Dat betekent de uitdrukking nog steeds: de uitkomst van een gebeurtenis is pas een feit wanneer de gebeurtenis geëindigd is. Daardoor ontstond de uitdrukking:

‘it ain’t over till the fat lady sings’.

Met andere woorden: Ga door tot het einde want het eindresultaat staat nog niet vast. De combinatie van de gepassioneerde operadiva, volhouden en de uitdrukking zelf spreken ons aan. Met de naam THE FAT LADY hebben wij een naam die opvalt, gemakkelijk in het gehoor ligt en niet snel vergeten wordt.

Dus onthoud: it ain’t over till THE FAT LADY sings.

MISSIE & VISIE

Operagroep THE FAT LADY is in alle opzichten jong… THE FAT LADY is pas in januari 2014 opgericht. THE FAT LADY lokt jong toptalent: zangers, musici en theatermakers. THE FAT LADY maakt met jonge artiesten opera’s voor jong publiek. THE FAT LADY-producties kenmerken zich door compacte en originele versies van klassieke opera’s. Met een frisse blik naar historische context en waarden worden op innovatieve wijze muziek, kunst en geschiedenis gecombineerd. De voorstelling is eigentijds vormgegeven en geënsceneerd op een alternatieve locatie waardoor het publiek bovenop het toneel zit. Deze vorm van totaaltheater in intieme sfeer spreekt de jongere generatie èn de operaliefhebbers aan.

WIJ

PRODUCTIETEAM • Operagroep THE FAT LADY 2017

Tamir ChassonArtistiek leider
Ida van de LagemaatRegie
Chaim ChassonDesign
Jur LightsLicht • Techniek
Rowdy BoonGrafische vormgeving en website-ontwikkeling
Kim MeeuwissenPR & Communicatie

BESTUUR Stichting THE FAT LADY

Maarten ter BraakVoorzitter
Jasper HillegersSecretaris
Bernie LuymesPenningmeester
Dirk J. van der SpoelBestuurslid
Ineke WolfBestuurslid

COMITÉ VAN AANBEVELING

Stef CollignonDirecteur Amerborgh Nederland
Frank KwakmanHoogleraar Nyenrode Business Universiteit
Truze M. LodderVoorzitter Raad van Toezicht Nationaal Jeugd Orkest
Alexander Rinnooy KanHoogleraar Universiteit van Amsterdam

AMBASSADEURS

Casper ConventAmbassadeur
Alice JeltesAmbassadeur
Janny van der HeijdenAmbassadeur
Kati WiegAmbassadeur