Opnieuw Verteld

OPNIEUW VERTELD

Orfeo ed Euridice | Gluck

De Lichtfabriek 11, 15, 19 en 20 juni 2014 | TIJDSDUUR 1,5 uur | LIBRETTO R. de' Calzabigi
MUZIEK Christoph Willibald von Gluck | TAAL Nederlands

300 jaar na de geboorte van componist C.W. Gluck speelt de nieuwe operagroep THE FAT LADY een eigen versie van de opera ORFEO ed EURIDICE
Orfeo kan de dood van zijn Euridice niet accepteren. Op zoek naar zijn geliefde, ontmoet hij de dood, zichzelf en zijn lot, pijnlijke confrontaties die hij het liefst wil vergeten, maar dat gunnen de bedriegers hem niet...

TEAM

Tamir Chasson

Artistieke leiding ∙ piano

Joost Kramer

Regie

Marion Vijn

Choreografie

Chaim Chasson

Scenografie

Mark Thewessen

Lichtontwerp

CAST

Eva Kroon

Orfeo

Aylin Sezer

Euridice

Nienke Oostenrijk

Amore

Geert Chatrou

Het Lot

Rut Codina Palacio

Sopraan

Anneke Witkamp

Alt

Pers

“Tamir Chasson , pianist, dirigent en artistiek leider van de groep, speelt zelf de hele partituur op een vleugel. Hij doet dat bijzonder goed...”

“Ook de andere zangers zijn prima en er is een klein koor van vier zangers in het zwart die prachtig dreigend bewegen en de handeling ondersteunen (choreografie Marion Vijn ).”

“Decorontwerper Chaim Chasson heeft in De Lichtfabriek, een monumentale, voormalige gas- en elektriciteitsfabriek aan het Spaarne in Haarlem, een inventieve opstelling gemaakt in de sfeervolle, grote ruimte.”

theaterkrant.nl

“Don't miss this! An astounding experience. I was amazed by the very high quality of singing, staging and the maximal expression in a minimalist setting. In such a well known opera, it would be easy to fall into cliche's, but this production is filled with originality, delightful surprises and interpretations that are timely and relevant today.”

Frances-Marie Uitti (Componist/Cellist)